top of page
DSC_0983_kati_jpg.jpg

DANCERS

DSC_0983_kati_jpg.jpg

KATERINA TORP (1997)

 

on tanssija ja koreografi. Hän on kulttuuritaustaltaan suomalainen, venäläinen, tataari ja tanskalainen. Hän suoritti tanssi opintonsa Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksella. Valmistuttuaan ammattitanssijaksi hän suoritti baletin jatko-opintoja Bolshoin balettiakatemiassa, Moskovassa. 2017 hän sai kiinnityksen Romanian Kansallisbalettiin Cluj-Napocassa, missä hän tanssi niin solisti- kuin kuorotanssijarooleissakin repertuaarin ollessa romanialaisesta nykytanssista aina perinteisempään klassiseen balettiin. Lisäksi hän esiintyi vierailevana tanssijana kansainvälisissä gaaloissa ja istui mm. ”Attitude” balettikilpailujen tuomaristossa.


Katerina muutti takaisin Suomeen vuonna 2019 ja työskentelee nykyään laajasti niin baletin kuin nykytanssinkin parissa. Hän on luonut teoksia mm. Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitokselle, Ballet Finlandille, Kansallisbaletille ja Kielo Dance Companylle. Tänä päivänä Kielo Dance Company on yksi Katerinan prioriteeteista ja hän on aktiivisesti mukana ryhmän toiminnassa myös tuotantopuolella. 

Katerinan suurin haave on tanssittaa koko maailmaa.

Katerina on marraskuussa  2023 ensi-iltansa saavan Yötön yö teoksen toinen koreografi ja vastaava tuottaja.

 

ENGLISH:

Katerina Torp (1997) has Finnish, Russian, Tatar, and Danish roots. She graduated as a professional dancer from Finnish National Opera Ballet School. After her graduation she studied ballet for two additional years in Bolshoi Ballet Academy in Moscow. In 2017 she joined Romanian National Ballet in Cluj-Napoca, where she danced a diverse repertoire as both soloist and a corps de ballet member. She also performed internationally as a guest artist and had an honor to be a part of the jury in “Attitude” dance competition.

 

After her return to Finland in 2019, Katerina has worked as guest choreographer for the Finnish National Ballet, Ballet Finland, Finnish National Opera ballet school and Kielo Dance Company. Today Katerina continues her work as a dancer and a choreographer and Kielo is one of her main priorities as she’s active also in the administrative work of the company. 

Her biggest dream is to get the whole world dancing.

Katerina is one of the choreographers as well as the producer of the upcoming Yötön yö production, that will premiere in november of 2023. 

SUVI NIEMINEN (1988)

 

on turkulaistunut tanssitaiteilija. Nieminen työskentelee monipuolisesti tanssin kentällä ja kokemusta on karttunut sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä näyttämöiltä. Vuonna 2014 hän perusti yhdessä tanssitaiteilija Ilona Salosen kanssa Turussa toimivan MP-kollektiivin. Tämän lisäksi hän on työskennellyt tanssijana helsinkiläisessä Kinetic Orchestra -ryhmässä vuodesta 2017 lähtien.

Vuonna 2019 Nieminen valittiin Läntisen tanssin aluekeskuksen Kiertoliike-taiteilijaksi ja hän edusti Varsinais-Suomen tanssitaiteilijoita Tanssin Aluekeskusverkoston Kiertoliike tapahtumassa. Syksyllä 2022 hän aloitti työskentelyn freelance tanssijana nykytanssiryhmä Susanna Leinonen Company:ssa. Tanssinopettajaksi Nieminen on valmistunut 2013 Turun Taideakatemiasta ja hän työskentelee aktiivisesti nykytanssin lattiatekniikan ja partneroinnin parissa.

Suvi on marraskuussa  2023 ensi-iltansa saavan Yötön yö teoksen toinen koreografi.

 

ENGLISH

Suvi Nieminen is a dance artist based in Turku. Nieminen works in versatile roles in the field of dance and has gained experience from both domestic and international stages. In 2014, together with dance artist Ilona Salonen, ske founded the MP-collective that is based in Turku. In addition to this, she has worked as a dancer in the Helsinki based dance group Kinetic Orchestra since 2017.

In 2019, Nieminen was selected as ”Kiertoliike artist” of the regional center of western Finland and represented dance artists in the regional dance center network. In autumn 2022, she started working as a freelance dancer in the contemporary dance group Susanna Leinonen Company. Nieminen graduated from Turku Arts Academy in 2013 and she is actively working as a dance teacher focusing contemporary floor technique and partnering.

Suvi is one of the choreographers of the upcoming Yötön yö production, that will premiere in november of 2023. 

suvi _edited.jpg

PINJA GRÖNBERG (1995)

Pinja Grönberg on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija ja tanssinopettaja. Hän on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Tukholman Taideyliopistosta (DOCH) vuonna 2017. Grönberg on työskennellyt nykytanssin vapaalla kentällä tanssijana ja esiintyjänä vaihtelevien koreografien ja kokoonpanojen kanssa Suomessa sekä Ruotsissa. Viimeisimpänä hän on esiintynyt Tanssiteatteri Minimin ja Arja Tiili Dance Companyn tuotannoissa. Opettajana Grönberg on toiminut erilaisissa ympäristöissä niin harrastelijoiden kuin ammattilaisten parissa tanssin kentällä. 

Pinja nähdään Kielon uudessa Yötön yö teoksessa marraskuussa  2023.

ENGLISH

Pinja Grönberg is a Helsinki based freelance dance artist and dance teacher. She graduated as a Bachelor of Fine Arts in Dance Performance from Stockholm University of Arts (DOCH) in 2017. Grönberg has worked as a freelance dancer and performer with various choreographers and groups in the field of dance and contemporary performance in Finland and Sweden. Her latest works as a performer has been in Dance Theatre Minimi and Arja Tiili Dance Company’s productions. As a teacher she has been working in diverse environments, in dance schools and studios as well as with professional dancers. 

Pinja will be dancing in Kielo's upcoming Yötön yö production in November 2023. 

VIKTORIA RADIN (1998)

 

 

Viktoria Radin opiskelee tanssijan ammattiopintoja Tampereen konservatoriolla ja työskentelee tanssitaiteilijana niin Helsingin kuin Turunkin alueella. Ennen ammattiopintojen aloittamista hän on toiminut tanssijana Turku Youth Companyssa. TYC:ssä hän on työskennellyt mm. Jarkko Mandelinin kanssa, ryhmälle sovitetun Animals 2.0 -teoksen parissa.

 

Tanssinopettajana hän on toiminut Turun seudulla lähes kymmenen vuoden ajan keskittyen nykytanssiin, akrobatiaan, lattiatekniikkaan ja jazztanssiin. Lisäksi hän on menestynyt koreografina kotimaan kilpailuissa.

 

Taiteellisessa työssä Viktoriaa kiinnostaa mm. tunnelmat ja tilat, vuorovaikutus, luonnolliset jatkumot, kaaos ja järjestys, ruumiilliset rajat sekä painovoimalla leikittely.

Viktoria nähdään Kielon uudessa Yötön yö teoksessa marraskuussa  2023.

 

ENGLISH

Viktoria Radin is currently studying dance at Tampere Conservatory and working as a dance artist in the Helsinki and Turku regions. Prior to her studies, she danced with Turku Youth Company, where she collaborated with Jarkko Mandelin on a production called Animals 2.0.

 

For almost ten years, Viktoria has also worked as a dance teacher in the Turku region, specializing in contemporary dance, acrobatics, floorwork, and jazz dance. She has achieved success as a choreographer in national competitions.

 

In her artistic work, Viktoria's creative vision is driven by a profound fascination with atmospheres and spaces, the dynamics of interaction, the exploration of natural continuities, the interplay between chaos and order, the exploration of physical boundaries, and the captivating manipulation of gravity.

Viktoria will be dancing in Kielo's upcoming Yötön yö production in November 2023. 

IMG_42144.jpeg
image0.jpeg

SINI SIHVONEN (2004)

 

Sini aloitti tanssiopintonsa Orivedellä ja Tampereella. Ammattiopintoihin hän siirtyi Suomen kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitokselle, josta valmistui keväällä 2023. Hän on osallistunut ammattiosaamista kehittäville kesäkursseille Euroopassa mm. Amsterdamissa ja Madridissa.

Sinin tavoitteena on olla monipuolinen tanssija. Hän haluaa syventää kehon mahdollisuuksia liikkua ja sen avulla löytää uusia elementtejä ja persoonallisuutta omaan tanssijuuteensa.

Sini nähdään Kielon uudessa Yötön yö teoksessa marraskuussa  2023.


ENGLISH
Sini Sihvonen (2004) began her dance studies in Orivesi and Tampere. She continued her training at the Finnish National Ballet School from where she graduated as a professional dancer in spring 2023. Sini has also participated summer courses in Europe for example in Amsterdam and Madrid. Sini’s aim is to be versatile dancer. She wants to deepen the possibilities of the body to motion and through that, discover new elements and personality to her dancing.

Sini will be dancing in Kielo's upcoming Yötön yö production in November 2023. 

OLLI LAUTIOLA (1994)

 

Olli Lautiola on Helsingissä pääsääntöisesti toimiva freelance tanssin tekijä, tanssinopettaja ja äänisuunnittelija. Hän valmistui tanssin kandidaatiksi Tukholman taideyliopistosta vuonna 2017. Hän on työskennellyt nykytanssin kentällä laajalti monien ryhmien ja koreografien teoksissa niin äänisuunnittelijana kuin esiintyjänä. Viimeisimpänä hän on työskennellyt muun muassa Tanssiteatteri Minimin, Carl Knif Companyn sekä Petri Kekoni Companyn tuotannoissa.

Lautiolan tanssijan työhön sitoutuu myös tiiviisti opetustyö. Opetettavia lajeja hänellä on nykytanssi, tanssiakrobatia, lattiatekniikka ja kontaktityöskentely joita hän ohjaa niin alkeistason oppilaille kuin ammattilaisillekin. Viimeisimpänä hän on opettanut muun muassa Tanssille ry:llä, Helsinki Dance Companyllä  ja Kinetic Orchestralla. 

Äänisuunnittelijana hän työskentelee pääasiassa näyttämötaiteen parissa, mutta on tuottanut ääntä myös installaatioiden, elokuvamusiikin sekä mainosten muodossa. Muusikkona ja tuottajana hän toimii myös Kahdeksan Vuodenaikaa yhtyeessä. Viimeisimpänä hän on työskennellyt muun muassa Tanssiteatteri Minimin ja Zodiak Uuden tanssin keskuksen tuotannoissa.

Olli nähdään Kielon uudessa Yötön yö teoksessa marraskuussa  2023.

ENGLISH:

Olli Lautiola is freelance dance maker, sound designer, choreographer and teacher who is based in Helsinki. He graduated in 2017 as Bachelor of Fine Arts in dance from Stockholm University of arts. He has worked mainly and widely in the field of contemporary performances as a performer and sound designer with different groups and choreographers. His resent works as a performer have been with Dance Theatre Minimi, Carl Knif Company and Petri Kekoni Company.

For him the work as a dancer intertwines closely with teaching. He is teaching contemporary dance, dance acrobatics  and contact work form beginners to professionals. Lately he has been holding classes at Tanssille ry, Helsinki Dance Company, Kinetic Orchestra and Vto.

As a sound designer he works mainly with performing arts but composes sound for installations, movies and advertisement as well. He is the composer and producer of Kahdeksan vuodenaikaa the band as well. His resent works have been productions of Dance Theatre Minimi and Zodiak Center for New Dance.

Olli will be dancing in Kielo's upcoming Yötön yö production in November 2023. 

Olli Lautiola1.jpg
Kuvaaja: Henri Hyökyvirta
IMG_8506.jpeg

FANNI FRIX (2001)

 

Fanni on Helsingissä asuva ammattitanssija, joka on valmistunut Ruotsin kuninkaallisesta balettikoulusta vuonna 2020. Valmistumisen jälkeen hän on tehnyt töitä esiintyjänä laajasti erilaisissa tuotannoissa, kuten TV-tuotannoissa UMK, Emma-Gaala, Elämä Lapselle, Suomen kulttuurigaala. Musiikkiteatterin saralla hän esiintyi Tampereen Teatterin Anastasia-musikaalissa kaudella 2022-2023. Tämän lisäksi hän tekee aktiivisesti uraa tanssijana ja koreografina nykytanssiteoksissa ja musiikkivideoissa. 

Fanni nähdään Kielon uudessa Yötön yö teoksessa marraskuussa  2023.

 

 

Fanni is a Helsinki based professional dancer. After graduating from the Royal Swedish Ballet School in 2020 she has worked on productions varying from TV ( UMK, Emma-Gaala, Finnish cultural awards and more) to musical theatre (Anastasia 2022-2023 at Tampereen Teatteri) , and from contemporary dance pieces to dancing in and choreographing music videos. 

Fanni will be dancing in Kielo's upcoming Yötön yö production in November 2023. 

NASA ABIBO BAPTISTA BALDÉ (1997)

Nasa Abibo Baptista Baldé (1997) aloitti tanssiopintonsa Helsingin tanssiopistolla, jossa hän opiskeli vuoteen 2017 asti. Vuonna 2005 hänet hyväksyttiin tanssiopiston erikoiskoulutusluokalle, jonka opetus noudattaa taiteen perusopetuksen laajinta opetussuunnitelmaa. Vuoden 2016 alussa Nasalle myönnettiin Pro Dancen Nuoren tanssijan kannustusstipendi, ja saman vuoden keväänä hän suoritti lopputyönsä.

 

Nasa on työskennellyt Helsinki Dance Theatren teoksissa, toiminut koreografin assistenttina akateemikko Marjo Kuuselan teoksessa "Lumikki" sekä kiertänyt Keski- Eurooppaa Ballet Classique de Paris:n kiertueella. Hän on tanssinut myös Suomen Kansallisoopperan ja Baletin teoksissa "Iloinen Leski" 2020 ja "Oopperan Kummitus" 2021. Syksyllä 2022 Nasa esiintyi Kielo Dance Companyn lisäksi Ballet Finlandin uusimmassa teoksessa "Yksi lampi joutsenten". Keväällä -23 hän tanssi Oopperan ja Baletin areenakiertueella koululaisille tarkoitetuissa  Muuv- tanssityöpajoissa, joita toteutettiin Oulussa, Rovaniemellä ja Joensuussa.

Nasa nähdään Kielon uudessa Yötön yö teoksessa marraskuussa  2023.

ENGLISH:
Nasa Abibo Baptista Baldé (1997) began her dance studies at the Helsinki Dance Institute, where she studied until 2017. In 2005 she was accepted to the Institute`s special training program, which follows the broadest curriculum in the basic education in the arts. In the beginning of the year 2016 Nasa was granted with the Pro Dance Young Dancer’s Incentive Scholarship, and she completed her graduation thesis that same spring.

 

Nasa has danced in Helsinki Dance Theatreś productions,  worked as choreographer´s assistant in Marjo Kuusela´s production “Lumikki” (Snow White) and toured in Central Europe with Ballet Classique de Paris. She has also danced in Finnish National Operaś productions “Iloinen Leski” 2020 and “Phantom of the Opera” 2021. In autumn 2022 Nasa performed with Kielo Dance Company and in Ballet Finlandś new production "Yksi lampi joutsenten". Last spring she participated in The Finnish National Opera and Ballet’s arena tour, audience outreach. Muuv- school workshops were danced in the cities of Northern Finland.

Nasa will be dancing in Kielo's upcoming Yötön yö production in November 2023. 

DSC_0937_nasa_jpg.jpg
IINA4-.jpeg

IINA SUOMALAINEN (1994)

 

 

Iina Suomalainen on helsinkiläinen tanssitaiteilija, joka työskentelee tanssijana, koreografina sekä opettajana. Tanssijana hän on työskennellyt Kielo Dance Companyn produktioiden lisäksi mm. Helsinki Dance Theatren teoksissa sekä teattereiden musikaaleissa. Kauden 2022–2023 Iina esiintyi Tampereen Teatterin Anastasia-musikaalissa.

Tanssikoulutuksensa Iina on saanut alun perin Tampereella Balettikoulu Hannele Suomalaisella, josta Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksella sekä laajalti ulkomailla New Yorkissa ja Lontoossa. Opettajaksi hän on valmistunut Helsingin yliopistosta, ja opettaa useassa tanssikoulussa.

Iina nähdään Kielon uudessa Yötön yö teoksessa marraskuussa  2023.

 

ENGLISH

Iina Suomalainen is a freelance dance artist from Helsinki who works as a dancer, choreographer and teacher. In addition to Kielo Dance Company’s productions, she has worked in Helsinki Dance Theatre and in theatre musicals. In the season 2022–2023, Iina performed in Anastasia musical in Tampere Theatre.

Iina began her dance training at the Ballet School Hannele Suomalainen in Tampere, from there at the Finnish National Opera Ballet School and then widely abroad in New York and London. She has graduated as a teacher from the University of Helsinki, and teaches at several dance schools. 

Iina will be dancing in Kielo's upcoming Yötön yö production in November 2023. 

12_Sisakko web kuva Jonna Kalliomäki.JPG

Kuvaaja: Jonna Kalliomäki

ALINA SAKKO (1993)

 

Alina Sakko on oululaislähtöinen tanssitaiteilija, joka työssään tutkii nykytanssin saavutettavuutta erityisesti kokemuksellisella ja konseptuaalisella tasolla. Alina on kansainvälisen MOŸ MOŸ kollektiivin perustajajäsen sekä osa Todellisuuden Tutkimuskeskusta.

Alina aloitti uransa klassisen baletin parissa, työskennellen Suomen Kansallisbaletissa (2012-2013), Teater Vanemuinessa (2013-2014) sekä Ballet Finlandissa (2015-2018). Myöhemmin Alina jatkokouluttautui nykytanssin kandidaatiksi London Contemporary Dance Schoolissa (2021) jonka jälkeen hän on tehnyt tanssijan ja koreografin töitä Suomessa ja Iso-Britanniassa. Tanssijan roolissa Alina on työskennellyt mm. Routa Companylla, Pori Dance Companylla sekä Jamaal Burkmarin, Vilma Tihilän ja Taneli Törmä – Location X:n teoksissa. Alinan koreografista työtä on tukenut Taiteen edistämiskeskus. Taiteellisen työnsä lisäksi Alina on opettanut tanssia lähes 10 vuoden ajan lapsista ammattilaisiin.

Alina toimii understudy:nä Kielon marraskuussa 2023 ensi-iltansa saavassa Yötön yö -teoksessa.  

 

ENGLISH

Alina Sakko is a dance artist originally from Oulu. In her work she researches the accessibility of contemporary dance especially on experiential and conceptual levels. Alina is a founding member of MOŸ MOŸ collective and part of Reality Research Centre.

Alina started her career as a ballet dancer, working with Finnish National Ballet (2012-2013), Teater Vanemuine (2013-2014) and Ballet Finland (2015-2018). Later on she continued her studies at London Contemporary Dance School. After graduating with BA (Hons) in Contemporary Dance (2021) she has worked as a dancer and choreographer in Finland and in the UK. She's been performing for example with Routa Company and Pori Dance Company and worked with Vilma Tihilä, Jamaal Burkmar and Taneli Törmä – Location X. Alina's choreographic work has been supported by Arts Promotion Centre Finland. In addition to her artistic work, Alina has been teaching dance for almost 10 years from kids to professionals.

Alina is working as an understudy in Kielo's upcoming Yötön yö production which will premiere in November 2023. 

MATHILDA VESA  (1995)

 

Mathilda Vesa (1995) on helsinkiläinen tanssija ja tanssinopettaja. Hän valmistui tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiasta (AMK) keväällä 2019 ja osallistui opiskelunsa aikana useisiin tanssiproduktioihin Turussa.


Mathilda hallitsee laaja-alaisesti tanssilajeja nykytanssista jazziin, mutta viimeisimpinä vuosina hän on keskittynyt niin opettaessaan kuin tanssijan työssäänkin nykytanssiin, jonka tekemiseen Mathilda suhtautuu intohimoisesti ja nykytanssin monipuolisia mahdollisuuksia innolla tutkien. Hän tekee debyyttinsä kokoillan teoksessa tanssijana Kielo Dance Companyssa.

ENGLISH:

Mathilda Vesa (1995) is a dancer and dance teacher from Helsinki. She has graduated as a dance teacher from Turun Taideakatemia AMK (Turku Arts Academy, 2019) and during her studies she participated in many dance productions in Turku.

Mathilda masters a wide range of different dance styles from contemporary dance to jazz, but during the last years her focus has been on contemporary dance both in teaching and dancing. Contemporary dance is her passion, and she is eager to explore the diverse opportunities it offers. She will be making her debut in a full evening performance in HUMAN2020 by Kielo Dance Company.
 

DSC_0069_mathleena_jpg.jpg
headshot Aino.jpg

AINO LOUHIVAARA (2001)

 

Aino Louhivaara (2001) aloitti tanssiopintonsa Raumalla Turun Seudun Tanssioppilaitoksessa. Aino muutti Helsinkiin ammattiopintojen perässä ja valmistui Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitokselta keväällä 2020. Tanssiopintojensa aikana Aino on esiintynyt useissa teoksissa ja osallistunut kesäkursseille mm. Torontossa ja Bostonissa. Valmistumisensa jälkeen Aino on työskennellyt mm. Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa, Kielo Dance Companyssa ja Ballet Finlandilla. Kesällä 2022 Aino osallistui Helsingin kansainvälisiin balettikilpailuihin.

ENGLISH:

Aino Louhivaara (2001) began her dance studies at the Turun Seudun Tanssioppilaitos in Rauma. Aino moved to Helsinki to begin her professional dance studies at the Finnish National Ballet School and graduated in the spring of 2020. During her studies Aino performed in numerous productions and participated in different summer courses, for example in Toronto and Boston. After graduation Aino has been working with the Finnish National Opera and Ballet, Kielo Dance Company and Ballet Finland. Aino also participated in the Helsinki International Ballet Competition 2022.

EERIKA KRAFT (1999)

Eerika Kraft (1999) aloitti tanssinopintonsa 4-vuotiaana Lappeenrannan tanssiopistolla. Vuonna 2015 hän lähti opiskelemaan Tukholmaan Ruotsin kuninkaallisen baletin kouluun, josta hän valmistui ammattitanssijaksi vuonna 2018. Valmistumisensa jälkeen Eerika on tanssinut Kibbutz Contemporary Dance Companyssa Israelissa ja DART Dance Companyssa Berliinissä, Saksassa, sekä Lappeenrannan Tanssiteatterissa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Tanssijana työskentelyn lisäksi Eerikalla on kokemusta tanssinopettajana toimimisesta. Tällä hetkellä Eerika on Kielo Dance Companyn lisäksi mukana lappeenrantalaisessa Kohina Projektissa. 

English:

Eerika Kraft (1999) began her dance studies at the age of four at Lappeenranta Dance Institute. In 2015 she moved to Stockholm to study at the Royal Swedish Ballet School, where she graduated as a professional dancer in 2018. After her graduation Eerika has danced with the Kibbutz Contemporary Dance Company in Israel and DART Dance Company in Berlin, Germany, and also with Lappeenranta Dance Theatre and at the Savonlinna Opera Festival. As well as working as a dancer Eerika has experience working as a dance teacher. At the moment Eerika is dancing with Kielo Dance Company and also in a Lappeenranta-based Kohina Project. 
 

Eerika Kraft.JPG
JK__0019.JPG

VEERA VANHANEN (1996)

 

Veera Vanhanen (1996) on helsinkiläinen tanssitaiteilija. Uransa aikana hän on suorittanut tanssin korkeakouluopintoja Lontoossa (BA, London Contemporary Dance School) ja New Yorkissa (Purchase College), sekä ammatilliset opinnot Helsingissä (Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitos). Veera on ollut useissa baletti- sekä nykytanssiproduktioissa niin tanssijan kuin koreografinkin tehtävissä, ja jatkaa työskentelemistä monipuolisesti eri rooleissa tanssin parissa. 
Opintojensa valmistuttua Veera on lähtenyt rakentamaan taiteellista praktiikkaansa Helsingin nykytanssin vapaalla kentällä, muun muassa opettanut balettia ja nykytanssia tanssin ammattilaisille sekä harrastajille. Veera on taiteellisessa työssään kiinnostunut kokemuksista, joita tanssi ja liike luovat niin tanssijoille kuin yleisöllekin. 

English:

Veera Vanhanen (1996) is a dance artist, performer and interpreter from Helsinki, Finland. During her career she has acquired a BA in Contemporary Dance from London Contemporary Dance School including some studies in New York (Purchase College) and has a vocational degree in dance from Finnish National Opera Ballet School. She has been a part of several ballet and contemporary dance productions both as a performer and a choreographer and continues working in a variety of roles within the professional dance world. 
After her studies she has been developing her own artistic practice within the freelance dance scene in Helsinki, taught ballet and contemporary dance to professional and amateur dancers among other things. Currently her practice revolves around the experiences dance and movement create for both the dancers and the audiences. 

 

MARIA BESEGHI (1990)

Maria Beseghi (1990) on italialainen ammattitanssija. Tanssimisen lisäksi hän toimii nykyään myös opettajana ja koreografina sekä pilates ohjaajana.

Ollessaan 16 -vuotias Maria muutti Müncheniin ja aloitti unelma-ammattiinsa balettitanssijana tähtäävät opinnot ”Hochschule fur Musik und Theater” korkeakoulussa. Vuonna 2010 hän valmistui Bachelor of Arts -tutkinnosta yhdenaikaisesti etäopiskeluna toteutetun italialaisen lyseotutkinnon kanssa.

Tanssijaksi valmistumisen jälkeen Maria tanssi laajasti Euroopan merkittävissä ooppera- ja balettitaloissa: Suomen Kansallisbaletissa, Zurich Ballet:ssa (Sveitsi) Northern Ballet:ssa (Iso-Britannia),ja  Staatsoper Hannoverissa (Saksa)

 

Tanssijana hän omaa laajan kokemuksen klassisesta baletista sekä nykytanssista. Eri teattereissa hän on päässyt työskentelemään tämän päivän merkittävimpien koreografien kanssa, kuten Nacho Duaton, Alexander Ekmanin, Natalia Horecnan, Christian Spuckin ja Mauro Bigonzettin.

Vuodesta 2018 Maria on toiminut Suomessa vapaan tanssin kentällä ja ollut mukana esimerkiksi Ballet Finlandin ja Helsinki Dance Theatren projekteissa. Tällä hetkellä Maria työskentelee Kielo Dance Companyssä tanssijana ja koreografina.

”Ammennan inspiraatiota luomiini töihin klassisesta baletista: haluan rikkoa sen rajoja, ja esitellä baletin yleisölle taidemuotona, jossa liikkeen vapaudelle ja tunteille on paljon tilaa.” - Maria

ENGLISH:

Maria Beseghi (1990) is an Italian professional dancer who has been working in the world of dance as a dancer, dance teacher, pilates instructor and choreographer. At the age of 16 she moved from her home country to pursue a professional dance education in Munich, Germany at the “Hochschule fur Musik und Theater”. There she completed her dance education and graduated in 2010 with a Bachelor of Arts degree in tandem with long-distance studies at her Italian senior high school (Lyceum). Straight after her graduation from Munich, she started working as a full-time professional dancer, and she has worked in various companies in Europe:  Finnish National Ballet,  Zurich Ballet (Switzerland), Northern Ballet (England) and Staatsoper Hannover (Germany).

As a dancer she has a broad experience in classical ballet and contemporary dance. In different theatres she has had the chance to work with the most renowned choreographers of today, such as Nacho Duato, Alexander Ekman, Natalia Horecna, Christian Spuck and Mauro Bigonzetti. From 2018 Maria has worked as a freelance dance artist in Finland and performed in the productions by Ballet Finland and Helsinki Dance Theatre. At the moment Maria is working with Kielo Dance Company as a dancer and a choreographer.

“I find inspiration for my work from classical ballet: I want to break its boundaries and represent ballet to the audiences as an art form where there is a lot of space for movement and feelings.” - Maria
 

DSC_0899_maria_jpg.jpg
DSC_0970_kris_jpg.jpg

KRISTINA NORRI SEURANEN (1988)

Kristina Norri Seuranen (1988) on tamperelaissyntyinen tanssitaiteilija, joka työskentelee tanssin kentällä laajalti koreografin, tanssijan ja tanssinopettajan rooleissa. Kielo Dance Companyn lisäksi hän opettaa tanssijoita harrastelija- ja ammattilaistasolla eri puolella Suomea. Syksyllä 2020 Kristinalla oli kiinnitys Suomen Kansallisoopperan teokseen "Iloinen Leski", ja keväällä 2021 hän esiintyi sooloteoksellaan "Kiusatut" Outokummussa.  

Kristina on valmistunut tanssijaksi Berliinin Die Etagesta pääaineenaan nykytanssi, ja työskennellyt valmistumisensa jälkeen laajalti erilaisissa kokoonpanoissa, kuten tanssijan kiinnityksellä Tanzcompagnie Giessenissä, yhteisötaiteen parissa Itä-Suomessa, Seefestspiele Berlinin "Carmen" -oopperassa ja pienissä nykytanssiproduktioissa pääosin Keski-Euroopassa. Vaikutteita taiteelliseen työhönsä Kristina on saanut myös Israelista, jossa hän on suorittanut Kibbutz Contemporary Dance Companyn harjoittelijaohjelman.

ENGLISH:

Kristina Norri Seuranen (1988) is a Tampere-born dance artist. She works extensively in the Finnish dance field as a choreographer, dancer and dance teacher. As well as working with Kielo Dance Company she is teaching dancers on professional and amateur levels around Finland. In the autumn of 2020 she had a contract in the "Iloinen Leski" of the Finnish National Opera, and in the spring of 2021 she performed her solo production "Kiusatut" in Outokumpu. 

Kristina graduated as a dancer from Berlin´s Die Etage Art school with contemporary dance as her major. After her graduation she has worked in multiple different companies and groups, for example as a dancer in Tanzcompagnie Giessen, in an artistic collaboration of community art in Eastern Finland, in Seefestspiele Berlin´s opera "Carmen" and in other freelance dance productions mainly in Central Europe. Her artistic work has been influenced by Israel, where she completed the Kibbutz Contemporary Dance Company´s apprentice programme. 

bottom of page